Club Sam is onze Speciale Activiteiten Middag voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking

Club Sam is er voor kinderen vanaf 6 jaar, die wonen in de omgeving van Eindhoven-Helmond. Iedere week maken we bij de club tijd voor elkaar om plezier te maken.

We willen je graag leren kennen, begrijpen en verstaan, of je nu kunt spreken of niet. Daar doen onze vrijwilligers hun uiterste best voor. Met hulp van jou en eventueel je ouders of verzorgers creëren we een veilige en fijne omgeving waar je helemaal jezelf mag zijn.

schilderen en knutselen

Zo ziet een middag bij Club Sam eruit

Een middag Club is een middag spelen, zingen, lachen, sporten, (voor)lezen en chillen. Niet alles tegelijk natuurlijk. We beginnen met zijn allen in de kring en tussendoor hebben we pauze om wat te drinken en wat te snoepen. De activiteiten en uitstapjes sluiten aan op het ritme van het jaar: van paaseieren zoeken in de lente tot en met een sinterklaasmiddag of de kerstlunch aan het eind van het jaar.

Ongeveer één keer in de maand maken we een uitstapje, bijvoorbeeld naar de Leonardus Speeltuin, een kinderboerderij of de dierentuin. Naast de gewone clubmiddagen organiseren we clubmiddagen waarbij je broers of zusjes en soms ook je ouders welkom zijn. Je ziet het hele programma in de agenda. Daar kun je ook zien waar je precies moet wezen.

Meedoen? Klik hier

Overblijven als ouder?

Als ze dat prettig vinden, kunnen je ouders blijven en een kopje koffie of thee drinken in de lerarenkamer. Dan hoeven ze niet heen en weer te rijden en dan kunnen ze meteen even bijkletsen met andere vaders en moeders. Komen er ook broertjes of zusjes mee? Geen probleem, als zij dat leuk vinden mogen ze gewoon meedoen.

Spelen met begeleiding

Bij Club Sam weten we hoe belangrijk sociale contacten zijn voor de kwaliteit van leven van onze deelnemers. Samen dingen doen, iets meemaken, dat is wat we alle kinderen willen bieden. Club Sam vergroot hun leefwereld, zorgt voor nieuwe ervaringen en nieuwe vriendschappen.

Bij Club Sam willen we iedere deelnemer passende begeleiding geven. Waar nodig staat er een vrijwilliger klaar, die een op een kan helpen in alles wat nodig is tijdens de clubmiddag. Als jullie een fijne persoonlijk begeleider hebben, bijvoorbeeld via een PGB en je vindt het prettig om deze mee te brengen is deze van harte welkom.