Sunbeams
Log in
Word vrijwilliger

Over ons

CLUB SAM

Wij zijn Club Sam, de bijzondere activiteitenclub uit Nuenen . Onze 35 leden (kinderen en jongeren) hebben een verstandelijke en / of meervoudige complexe beperking.
Club Sam is “uniek” in Nederland.
Wij zijn namelijk de enige club die alléén actief is voor thuiswonende kinderen en jongeren.34 jaar geleden zochten twee moeders naar een ontspanningsactiviteit voor hun kind. Ook een kind met een handicap zou in het weekend lid moeten kunnen zijn van een eigen club. De ouderverenigingen VOGG en Philadelphia deden een donatie die het startkapitaal vormde en in augustus 1984 werd “Club Sam” officieel opgericht.Ruimte werd gevonden in kinderdagverblijf “Erica”

Tegenwoordig werken beide ouderverenigingen samen onder de naam KansPlus/Sien en zijn nog steeds de paraplu waaronder Club Sam werkt. MEE is de instelling die de subsidie en administratieve zaken behandeld en zorgt voor regelmatige opleidingen voor de vrijwilligers. Als je lid wilt worden van Club SAM moet je lid zijn of worden van KansPlus Sien.

Het financiële fundament word gevormd door de ouders die contributie betalen en een gemeentelijke subsidie per deelnemer.

Kids Society Erica is een belangrijke vriend van Club Sam want hier zijn we na ruim 35 jaar nog steeds elke zaterdag welkom. Coördinator van Club Sam is Mark Deckers, hij is vanaf zijn 12e jaar vrijwilliger bij Club Sam, draait inmiddels 22,5 jaar mee en is sinds 14 jaar coördinator van deze mooie club.
Heb je vragen over Club Sam, wil je vrijwilliger worden of lijkt Club Sam je een leuke plek voor je zoon of dochter? Neem dan contact op met Mark.

ACTIVITEITEN

Op een normale zaterdagmiddag hebben onze leden het al druk met zingen, knutselen, koken, verhalen vertellen, koffie drinken, playbacken, spelen, lachen en dan komt daar nog elke 4 weken een uitstapje bij!!!!

Zoals excursies naar politie en brandweer, bioscoop, pizza’s bakken, onze spectaculaire nieuwjaarsreceptie, kinderboerderij, kamperen, reddingsbrigade, carnaval, streetdance, sportmiddag. Hoogtepunt van het jaar is het jaarlijkse kamp (2 nachten met pinksteren)…

Onze vrijwilligers trainen elk jaar hun EHBO & Reanimatie vaardigheden op Club Sam en ontvangen indien geslaagd allemaal een officieel certificaat!

EINDELOOS DOEL

Het doel van Club Sam is: een ontspanningsmiddag bieden voor maximaal 35 verstandelijk en/of meervoudig gehandicapte kinderen en jongeren.

Onze leden komen uit Nuenen en omgeving en wonen allemaal bij hun ouders. Het verloop van onze leden is laag, we werken meestal met een wachtlijst voor nieuwe leden.

Dit doel kunnen wij realiseren met ongeveer 40 vrijwilligers. Deze vrijwilligers, van scholieren die genoeg hebben van vakken vullen tot 55-plussers die weer wat tijd over hebben, staan elke zaterdag paraat om er weer een feest van te maken. Club Sam werkt alleen met vrijwilligers en daar zijn we trots op.

 

† Ter nagedachtenis aan Ad Keepers - Ouder & Grote Steun en Toeverlaat voor ons